Ekleri Recept. Slatki ukusni kolaci Recept




Danas cu van otkriti tajni recepte za moj omiljeni kolac Ekleri.
Jako su ukusni lepi lagani lako se pravi omiljeni kolac za pravo uzivanje sigurna sam da ce vam se dopasri. Uzibacete .Kolac za svajki dan za svaku priliku.



profiterole ekleri Ekleri


Veoma se lako sprema potrebno vam je  malo vremena
netreba puno sastojaka. Zaista  je super kolac sigurna sam da cete ga obozavati.

Za kolac ekleri je potrebno\

Sastojci

Sastojci potrebno za eklere




  • 400 gr vode
  • 100 gr ulja
  • 300 gr brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 5 jaja 




Sastojci za fil:

    5 zumanaca
  • 10 kasika secera
  • 8 kasika brasna
  • 1 l mleka
  • 80 gr margarina
  • 2 vanil secera
  • 150 gr cokolade
  • 7 kasika ulja




Priprema:

Vodu i ulje sipajte u šerpu i staviti na vatru da 
provri, kada provri skinite sa šporeta i dodajte
 brašno pomešano sa praškom za pecivo. 
Sjedinite masu varjačom i dobro ohladite
. U hladnu masu dodajite jedno po jedno jaje i 
mutite mikserom. Dobijenu masu sipajte u 
špric, istiskajte po 7 cm na nepodmazan pleh. 
Pecite neotvarajući rernu na 180 stepeni 25 
minuta.
Od 1 litre mleka odvojte 2 dl a ostatak stavite
 da provri. Umutite zumanca sa secerom,
 dodajte brasno i dobro sjedinite sa 2 dl mlek
a. Kada mleko provri sipajte razmucena 
zumanca
 i kuvajte neprestano mesajuci oko 15 minuta.
 Ostaviti da se ohladi, pa dodajte umucen 
margarin sa vanil secerom.
Ohladjene eklere rasecite i punite filom uz
pomoc sprica za torte, i svaki preklopite. Otopite 
cokoladu sa uljem i prelijte svaki ekler.

Moji ekleri


Ekleri se prilavaju cokoladom. To je peaksa u glavom
Moze i bez cokolade . Kako ko voli.
Izbora je puno . 
Sigurna sam da ce te ji obozavati.


Jedan video kako se prave ekleri






Jos  jedan interesantan recept  za eklere sigurna 

sam da ce vam se dopasti


Lako se spremaju




Ekleri sa malinama








POTREBNO JE


ZA TESTO 250 ml vode, 250 g margarina ili maslaca, 250 g brašna, 7–8 jaja ZA FIL 2 kesice pudinga od vanile, 20 g želatina, 3 kašike šećera, 250 g margarina, 5 jaja, 250 g šećera u prahu, 3 kesice burbon vanilin šećera, 500 ml mleka, 50 g listića badema, 100 g malina 



PRIPREMA


Skuvajte vodu i margarin ili maslac da proključa, sipajte brašno uz stalno mešanje da se ne stvore grudvice, pa skinite sa vatre. U prohlađeno testo dodajte jedno po jedno jaje uz mešanje tako da dobijete glatko, gusto testo. Na podmazan pleh špricem za tulumbe istiskujte štapiće testa dužine oko osam centimetara. Pecite oko 20 minuta na 220 stepeni da fino porumene. Tokom pečenja ne otvarajte rernu. Puding skuvajte u mleku s vanilin šećerom i šećerom. Prohlađeni puding sastavite sa penasto umućenim margarinom ili maslacem i želatinom koji ste prethodnom natopili u vodi. Ostavite ga da se ohladi. 
Jaja umutite sa šećerom u prahu na pari. Kad počne da se zgušnjava, skinite sa pare i ohladite. Prohlađena jaja sastavite sa pudingom, pa dobro ohladite. Filom punite presečene eklere, pospite listićima badema i stavite maline. 
 









Ima puno nacina za pripremu eklara. 


Prestavila sam dva moja omiljena proverena receptea .
Nekako su najlepsi i najukusniji.
Starinski provereni nacin za priprenu,
Proverreni ukus u kojim ce te uzivati


Jos jedan video za pripremu eklera




Nadam se da sam vam dala ideju sta slatko spremiti.

Ako do sada niste probali eklere predlazim da jih 

odmah probate da uzivate u divnom slatkom ukusu .





Rezultat slika za ekleri



Uzivajte u divnom slatkom ukusu eklera za sve ljubitelje slatkisa.
Prijatno




Коментари

Популарни постови са овог блога

Zaleđeno kraljevstvo Frozen 2013 Crtani film Sinhronizovan na srpski Downloads

Kraj dinastije Obrenovic (1995– ) Domaca Serija Downolad

Audio knjige. GORDANA.Mp3 Download Marija Juric Zagorka