Ekleri Recept. Slatki ukusni kolaci Recept
Danas cu van otkriti tajni recepte za moj omiljeni kolac Ekleri.
Jako su ukusni lepi lagani lako se pravi omiljeni kolac za pravo uzivanje sigurna sam da ce vam se dopasri. Uzibacete .Kolac za svajki dan za svaku priliku.
Veoma se lako sprema potrebno vam je malo vremena
netreba puno sastojaka. Zaista je super kolac sigurna sam da cete ga obozavati.
Za kolac ekleri je potrebno\
Sastojci
Sastojci potrebno za eklere
Sastojci za fil:
5 zumanaca
Priprema:
Vodu i ulje sipajte u šerpu i staviti na vatru da
provri, kada provri skinite sa šporeta i dodajte
brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Sjedinite masu varjačom i dobro ohladite
. U hladnu masu dodajite jedno po jedno jaje i
mutite mikserom. Dobijenu masu sipajte u
špric, istiskajte po 7 cm na nepodmazan pleh.
Pecite neotvarajući rernu na 180 stepeni 25
minuta.
Od 1 litre mleka odvojte 2 dl a ostatak stavite
da provri. Umutite zumanca sa secerom,
dodajte brasno i dobro sjedinite sa 2 dl mlek
a. Kada mleko provri sipajte razmucena
zumanca
i kuvajte neprestano mesajuci oko 15 minuta.
Ostaviti da se ohladi, pa dodajte umucen
margarin sa vanil secerom.
Ohladjene eklere rasecite i punite filom uz
pomoc sprica za torte, i svaki preklopite. Otopite
cokoladu sa uljem i prelijte svaki ekler.
Ekleri se prilavaju cokoladom. To je peaksa u glavom
Moze i bez cokolade . Kako ko voli.
Izbora je puno .
Sigurna sam da ce te ji obozavati.
Jedan video kako se prave ekleri
Jos jedan interesantan recept za eklere sigurna
sam da ce vam se dopasti
Lako se spremaju
Ekleri sa malinama
POTREBNO JE
ZA TESTO 250 ml vode, 250 g margarina ili maslaca, 250 g brašna, 7–8 jaja ZA FIL 2 kesice pudinga od vanile, 20 g želatina, 3 kašike šećera, 250 g margarina, 5 jaja, 250 g šećera u prahu, 3 kesice burbon vanilin šećera, 500 ml mleka, 50 g listića badema, 100 g malina
PRIPREMA
Skuvajte vodu i margarin ili maslac da proključa, sipajte brašno uz stalno mešanje da se ne stvore grudvice, pa skinite sa vatre. U prohlađeno testo dodajte jedno po jedno jaje uz mešanje tako da dobijete glatko, gusto testo. Na podmazan pleh špricem za tulumbe istiskujte štapiće testa dužine oko osam centimetara. Pecite oko 20 minuta na 220 stepeni da fino porumene. Tokom pečenja ne otvarajte rernu. Puding skuvajte u mleku s vanilin šećerom i šećerom. Prohlađeni puding sastavite sa penasto umućenim margarinom ili maslacem i želatinom koji ste prethodnom natopili u vodi. Ostavite ga da se ohladi.
Jaja umutite sa šećerom u prahu na pari. Kad počne da se zgušnjava, skinite sa pare i ohladite. Prohlađena jaja sastavite sa pudingom, pa dobro ohladite. Filom punite presečene eklere, pospite listićima badema i stavite maline.
Ima puno nacina za pripremu eklara.
Prestavila sam dva moja omiljena proverena receptea .
Nekako su najlepsi i najukusniji.
Starinski provereni nacin za priprenu,
Proverreni ukus u kojim ce te uzivati
Jos jedan video za pripremu eklera
Nadam se da sam vam dala ideju sta slatko spremiti.
Ako do sada niste probali eklere predlazim da jih
odmah probate da uzivate u divnom slatkom ukusu .
Uzivajte u divnom slatkom ukusu eklera za sve ljubitelje slatkisa.
Prijatno
Коментари
Постави коментар