Audio knjige. GORDANA.Mp3 Download Marija Juric Zagorka


Audio knjige za mene u idealan nacin za citanje.
Preslusavajuci audio knjige procitala sam puno knjiga
koje nebi procitala citajuci gledajuci u knjigu.
Audio knjige bude mastu  osecaj je kao da ste u nekoj pozorisnoj prestavi.
Zaista je osecaj lep zato hocu sa vama da podelim to iskustvo.
Knjiga koja je na mene zaista ostavila lep osecaj i uspela da me vrati u proslost potpunu. Jeste knjiga GORDANA. Marija Juric Zagorka.
Zaista divan preplit likova i dogadjaja svakog trenutka vas stvalja u neizvezsnost preplitani prica i likova kao u 1001 jedne noci. Svakom stranicom se buudi osecaj maste trepeta sta ce se sledece dogoditi. Ostvavljajuci bez daha. Zaista sam uzivala preslusavajuci audio knjigu Marije Juric Zagorke Gordana Roman od dvanest knjiga sam preslusala za 10 dana.Ako se uzme u obzir da svaki deo romana  ima oko minimun pesto 500 strana. puta 12 knjiga. To je vise od 6000 strana.za deset dana to je zaista neverovatno.iskustvo. Toliko mi se Roman dopao da sam ga slusala dan i noc. Posto je u mp3  formatu lako sam je ubacila u mp3 plejer. Nisam se od nje odvajala/ Dok je nisam preslusala t o jest procitala do kraja. Mogla bi ponovo da slusam zaista je prica neverovatna.


Nekoliko reci o knjizi
12 delova
Gordana 1 -  Proročanstvo na Kamenitim vratima
  Gordana 2 - Proročanstvo na kamenitim vratima
Gordana 3 - Pakao prijestolja Gordana

Gordana 4 - Pakao prijestolja
  Gordana 5 - Pakao prijestolja
  Gordana 6 - Pakao prijestolja

  Gordana 7 - Veliki sud   
  Gordana 8 - Veliki sud

  Gordana 9- Veliki sud                  










  Gordana 10 - Veliki sud   
Gordana 11 - Veliki sud
 Gordana 12 - Veliki sud


 Knjiga Gordana je vrhunac Zagorkinog književnog opusa i ujedno njeno najopsežnije delo u čak 12 knjiga. Akcija, ljubavni zapleti, politika, spletke i stalna neizvesnost šta će se dogoditi na sledećoj stranici pravi su pokazatelji koliko je Zagorka bila ispred svog vremena i kako je danas, gotovo 80 godina nakon prvog izdanja, i dalje aktuelna i apsolutno bezvremena spisteljica.


Preko gričke tvrđave zavirilo je sunce na otvoreno okno kraljevske odaje. Mlaz svjetla obasiplje ljepoticu. Stisnula se uza stijenu prozora. Zlatna joj se mreža na vranokosoj glavi iskri, a tamne se oči na bjeloputu licu mrače. Njoj nasuprot priljubio se k zidu mladić južnjačkih očiju, crne bradice. Stoje povučeni, ukočeno, svatko na svojoj strani, kao da je uzani prostor između njih rub ponora. Samo im se zjenice sastaju kao bljeskovi munja u mraku oblaka. I riječi im se spleću kao prigušeni mrmor dolazeće oluje.Mladić sijevne vrebajućim pogledom, šapat se njegov šulja poput zasjede.-»Kartagu treba razoriti« dona Isabella, maknuti princasa svijeta.-Luduješ, Enrico, što će na to kraljica ako makneš princa?-Gle, iskrivljuješ smisao kraljičine lozinke. Isabella, kralji¬ca Beatrice dva puta je naglasila razorenje Kartage i poslala....RECENZIJE Zagorkina magična sposobnost da poput Šeherezade iz Tisuću i jedne noći neprestance izmišlja nove priče, da u njih uvodi nove junake, smišlja nove epizode kroz koje defiliraju lica odjevena u blistave kostime, snažnija je od čitateljeva racionalnog poimanja stvarnih povijesnih činjenica.U Gordani-kraljici Hrvata čitatelji se susreću s pokušajem sentimentalnoga i iracionalnog opravdanja i objašnjenja hrvatske povijesti. Pisana u tradiciji feljton-romana, Gordana-kraljica Hrvata pokazuje, možda više nego njezina ostala djela, težnju da se uhvati u koštac s velikim temama nacionalne povijesti. Jedan je lik prikazan u kontrapunktu s povijesnim zbivanjima u rasponu od prvih godina vladavine Matijaša Korvina (1458.-1490.) pa do bitke na Mohačkom polju (1526.). Lijepa i odvažna žena biva neprestano razapinjana između svete dužnosti prema domovini i osobnih osjećaja te je tako upletena u spletke oko nasljeđa, nestanka kraljevske loze, stranih političkih interesa. Njezina se sudbina u Zagorkinoj romanesknoj obradi pretvara u zrcalo u kojemu se odražavaju običaji epohe, putovi povijesnih zbivanja, konfrontiraju želje i nade pobjednika i pobjeđenih.


Gordana 1 - 

Proročanstvo na Kamenitim vratima Nemir obuzima ljude. Gordana je sa svojim suborcem ujahala pod kraljevsku tribinu. Snažnim zamahom mača pozdravlja kraljevski par. Tamnozelenu odoru pokriva gvozdeni oklop. Na glavi joj šljem s crvenim perom. Bademaste oči mirno zaokružuju svečanu skupinu kraljevskih odličnika dvorana i dvoranki. Svima se smiješi, svakog pogleda i svakom šalje veseli, vedri, bezbrižni pozdrav. Lijepa je, samosvjesna i nasmijana.

 

Gordana 2

Proročanstvo na Kamenitim vratima 

 

  Gordana 3 - Pakao prijestolja





Gordana 4 - Pakao prijestolja

Gordana 5 - Pakao prijestolja

 

Gordana 6-  Pakao prijestolja

 

Gordana 7 - Veliki sud 

 

Gordana 8 - Veliki sud 



 

Gordana 9  - Veliki sud 

Gordana 10- Veliki sud 

Gordana 11- Veliki sud




Gordana 12- Veliki sud

 

    Vrhunac Zagorkinog književnog opusa i ujedno njezino najopsežnije djelo u čak 12 svezaka. Akcija, ljubavni zapleti, politika, domoljublje, spletke i stalna neizvjesnost što će se dogoditi na sljedećoj stranici pravi su pokazatelji koliko je Zagorka bila ispred svog vremena i kako je danas, gotovo 80 godina nakon prvog izdanja, i dalje aktualna i apsolutno bezvremenska autorica.

 Ovo  će obradovati sve čitatalje koji su se već susreli sa Zagorkom i potaknuti ih da se još jednom vrate svojoj omiljenoj autorici, a zasigurno će privući i nove generacije čitatelja koji su do sada nisu imali priliku uroniti u fantastični literarni svijet najveće hrvatske spisateljice.

 
  GORDANA. Marija Juric Zagorka.
Linkovi za  za preuzimanje

[download]





Knjiga je u Mp3 audio formatu.

Svih 12 knjiga,
Nadam se da ce te uzivati.
Zaplovite u caroban svet Gordana

Nezaobilazne spisateljice koja je ostavila neizbrisiv trag na knjizevnom nebu.
Marija Juric Zagorka



Marija Jurić Zagorka (Negovec kraj Vrboveca, 2. mart 1873. - Zagreb, 30. novembar 1957.)




Коментари

Популарни постови са овог блога

Zaleđeno kraljevstvo Frozen 2013 Crtani film Sinhronizovan na srpski Downloads

Kraj dinastije Obrenovic (1995– ) Domaca Serija Downolad