Top lista nadrealista (1984–1991) Serija Download Best of

Top lista nadrealista (1984–1991)



Opis

Top lista nadrealista je bila radio-komedija emitovana na Radio Sarajevu, a kasnije i na TV Sarajevo tokom 1980-ih i ranih 1990-ih.

Top lista nadrealista je počela sa emitovanjem 1981. kao deo emisije Primus na Radio Sarajevu. Emisija je postala poznata, dobila svoje vreme za emitovanje, a 1984. je izrodila i televizijsku seriju.

Tokom nekoliko meseci krajem 1984. i početkom 1985. emisija je bila ukinuta. Deo postave koja je stvorila emisiju, većina njih i glumci i pisci, su bili članovi rok grupe Zabranjeno pušenje. Tokom koncerta u Rijeci, pevač grupe i jedan od članova Nadrealista Nele Karajlić je napravio igru rečima pošto se pokvarilo pojačalo marke Maršal, kazavši: ''Crk'o Maršal! Mislim na pojačalo'', uplevši u nju preminulog Josipa Broza Tita, koji je imao vojnički čin istog imena. Grupa i emisija su verbalno napadnuti od strane nekoliko komunističkih organizacija i Nadrealisti su morali da ostanu izvan pažnje javnosti neko vreme. Emisija se nastavila u proleće 1985, bez mnogo protivljenja.

Emisija se najviše sastojala od političke satire, kao i humora povezanog sa mentalitetom naroda na prostorima bivše Jugoslavije obliku skečeva i postala je poznata u bivšoj Jugoslaviji. Krajem 1980ih i početkom 1990ih, mnogi skečevi su se bavili tadašnjom političkom situacijom koja je bila uvod u jugoslovenske ratove. Neki skečevi su se pokazali proročanskim, pošto su opisivali stvari kao što je podela Sarajeva u različite republike, jednu porodicu podeljenu u dva klana i ratovanje zbog kontrole nad sobama u stanu, ''značajno'' prisustvo mirovnih snaga UN i njihovo dodavanje ulja na vatru u ovom sukobu.

Nadrealisti su imali čisto pacifističke stavove, često koristeći apsurd da bi opisali preteći rat, na primer upozorenjem da može ''da izbije mir i uništi bosanski harmonični rat'' ili davanjem uznemiravajućih upustava kako gledaoci treba da deluju u slučaju ''mira''.






Top lista nadrealista (1984–1991) Serija    Download Best of  Link

https://uptobox.com/af3b2a7ai88e

TNT.E01.avi



Uzivajte u Nadrenalistima seriji  koja ce vas oraspoloziti nasmesjati izvesnom dozom humora..

Ulepsati vam dan  ,,
Zanimljivim skecevima koji se prepricavaju..
Nadrenalisti serija koja je ostavila traga ,,Sjajna ekipa ljudi  koja je pravila ovu seriju ostavila je sale za sva vremena koji svi rado prepricavaju secaju se sa osmeom..
Za sve nostalgicare da se sete
Za sve koje neznaju da upoznaju nadrenaliste
Nadrealna Televizija 
Za sva vremena  Zauvek,,,
Uzivajte





Коментари

Популарни постови са овог блога

Zaleđeno kraljevstvo Frozen 2013 Crtani film Sinhronizovan na srpski Downloads

Audio knjige. GORDANA.Mp3 Download Marija Juric Zagorka

Kraj dinastije Obrenovic (1995– ) Domaca Serija Downolad