Marija Jurić Zagorka - Vitez slavonske ravni Audio Knjiga Downald

                                  Jos jedna neponovljiva audio knjiga 
                                           Marija Jurić Zagorka - 
                                                   Vitez slavonske ravni



Sigurna sam da ce vam se dopasti da ce te uzivati u jos jednom neponovljivom  delu romana slavne spisateljice Marija Jurić Zagorka Romanu koji vas sigurno nece ostaviti ravnodusnim.
Ja sam uzivala do sam citala i preslusavala ovu knjigu za svega 5 dana.sigurna sam d ace te uzivati  delo je neverovatno.pregrst likova dogadja puno prica preplita u zU Zagorkinom stilu.



Neponovljivo zaista siguna sam da ce vam se dopasti da ce te uzivati 


Marija Jurić Zagorka - Vitez slavonske ravni


Opis


Jedini Zagorkin roman koji nije tematski povezan sa Zagrebom. Središnji dio romana čine dvije ljubavne priče, u kojima posebno mjesto zauzima ženski lik plemkinje Krasanke. Za generatora romanesknog zapleta odabrala je razbojnika Stojana Varnicu koji je u prvoj polovici 18. stoljeća sa svojim razbojničkim četama napadao na kopnu i vodi te figurirao “kao kakav knez, koji je osvojio zemlju i u njoj sada ‘caruje i kraljuje’”. Uskoro postaje poznat u svim krajevima neujedinjene Slavonije zahvaljujući upotrebi pirotehničkih sredstava kojima plaši lokalne kriminalce i lopove. To razdoblje slavonske povijesti pogodno je i za konstruiranje sporednih zapleta jer tada još mlada carica Marija Terezija pokušava ujediniti tri osječke gradske općine u jednu. Radnja je tako smještena u Donju Varoš, koja je bila u Varničinoj vlasti, Gornju Varoš i Tvrđavu, kao i u druge povijesno autentične ambijente, od razbojničkih skloništa u Čepinu i Bijelom Brdu, do velikaških dvoraca u Valpovu i Retfali. Zagorka se teško odlučila koje povijesne događaje upotrijebiti za osnovicu svoga slavonskog romana jer, kako je napomenula, “Slavonija nije samo plodna prirodnim plodovima nego i bogatom građom za romane”.



Link za preuzimanje Downald

                          http://filesflash.com/5xqk9ld3



Knjiga je kompletna obavezno procitati mislim preslusati
Sigurna sam da ce vam se dopasti,
uzivacete sigurno ce te uzivati.






Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Zaleđeno kraljevstvo Frozen 2013 Crtani film Sinhronizovan na srpski Downloads

Kraj dinastije Obrenovic (1995– ) Domaca Serija Downolad

Audio knjige. GORDANA.Mp3 Download Marija Juric Zagorka