Domace Strudle sa Dzemom Recepti

Ako nezante sta slatko evo mali predlog koji ce vam se sigurno dopasti
uzivacete strudla se moze praviti na razne nacine ,. Danas vam prestvljam studle sa dzemom
koje su i moje omiljene strudlice.
Strudla je tradicionalno srpsko jelo ukusno i omiljeno prosto je neprevazidjena, omiljena
mala slatla ukusna.
Neuzima puno vremena za spremanje naprosto ce je obozavati.
Ko je jesnom proba vise se neodvaja od nje. Uzivajte
Prestavvljam pet recepta strudle sa djemom . Dva video recepta.
Predlazem da pogledati kratak video prica o Srpsoj strudli Kzivanje Njeno velicanstvo strudla 
Uzivajte u domacoj Srpskoj  strudli. 


KAZIVANJE Njeno velicanstvo strudla






Domace strudlice  sa djemom

                       

 




Ove strudlice spremam sa dzemom od kajsija, sljiva i smokava. Meni su najdraze od sljiva, valjda me podseća na detinjstvo, kad je moja baka spremala strudlu od sljiva. Taj kiselkast ukus dzema od šljiva daje poseban ukus kolacu.


Potrebno je:


200 gr masti
150 gr secera u prahu
2 kasike jabukova sirćeta
9 kasika hladne vode
550 gr brašna
1 kašsčica sode bikarbone
Secer u prahu
1 vanilin Sećer
dZem od Sljiva

Priprema:

U posudu staviti mast i secer u prahu. Umutiti da bude penasto  pa dodati sirće, hladnu vodu, sodu bikarbonu i brasno. Zamesiti testo i ostaviti na hladnom da stoji 1 sat.
Kad testo odstoji podeliti ga na 2 dela. Svaki deo oblikovati u valjak, jer kad budemo valjali ploču od testa da nam bude četvrtastog oblika ne okruglog.
Oba dela testa razvaljati u ploču veličine 21 x 30 cm. Oba razvaljana testo uzduž podeliti na 3 dela. Da bi ivice testa bile ravne prilikom valjanja koristiti lenjir.
Na svaki deo staviti uzduž džem i presaviti. Iseći presavijeno testo na 5 delova.
Štrudlice stavljati u pleh prethodno oblozen papirom.
Peći na 170 stepeni 20 minuta. Pecene strudlice uvaljati u Secer u prahu pomešan sa vanilin secerom.



Strudlice sa dzemom







Sastojci:Količina:
kisela pavlaka 20 % m.m.1 caša
svinjska mast1 caša
meko brasno2 čaše
soprstohvat
prasak za pecivo1 kesica
secer u prahuoko 100 g
vanilin secer1 kesica
domaci gušći džempo potrebi


Uputstvo za pripremu:


  • Svinjsku mast ostaviti neko vreme na sobnoj temperaturi da omekša. U posudu za mesenje staviti pavlaku, pa casom od pavlake odmeriti mast, i varjačom dobro umutiti da se lepo sjedini. Zatim casom od pavlake odmeriti brašno, pa ga dodati u smesu od pavlake i masti, dodati i prasak za pecivo i prstohvat soli. Mesati varjacom, a zatim i rukama umesiti testo. Možete ga ostaviti nekih 15 minuta u frižideru da odmori, a možete ga i odmah razvijati. Na pobrašnjenoj podlozi testo razviti u pravougaonik, dimenzija otprilike 32x40cm i debljine testa oko 0,5cm. Testo iseći po dužoj strani na 4 trake. Na sredinu svake trake staviti džem (otprilike jedna ipo supena kašika džema ide na svaku traku testa), pa praviti rolnice, preklapajući slobodne delove testa preko dzema tako da se susretnu, a onda prstima uštinuti ivice da se naprave savovi. Veliki pleh od rerne obloziti papirom za pecenje. Rolnice iseci ostrim nozem ili pica sekačem na komade dužine oko 4cm i ređati ih u pleh, šavom na dole. Peci na 180 stepeni, oko 20 minuta, dok ne počnu da dobijaju rumenkastu boju. Malo prohladiti, pa uvaljati u prah secer zamirisan vanilom. 
Koristiti dzem od sljiva ili kajsija. Najbolje domaci moze i kupovni.


Strudla sa dzemom


Clipboard24


Potrebno



  • 500 g brasna tipa 400
  • 100 g secera
  • 100 g margarina
  • 2,5 dl mleka
  • 1 kvasac
  • 3 zumanceta
  • 1/2 tegle dzema
  • 100 g sećera u prahu


PRIPREMA:

1. U 1 dl toplog mleka dodati kvasac, kasičicu 

secera i kasicicu brasna te ostaviti da nadodje.

2.U odgovarajućoj posudi pomesati brasno, 

preostalo mleko, omeksao


margarin, secer, zumanca 

i nadošao kvasac pa zamesiti testo.
3. Nadošlo testo podeliti na 3 dela testa i ostaviti da odstoje.
4. testo  razvuci, premazati dzemom i uviti u rolat.

5. Rolate poređati u podmazan pleh i 
peći na 200 ºC.

6. Prohladjeni rolat posuti sećerom u prahu.




Strudla sa dzemom i orasima


Recept :
1kg .brasna
1/2l mleka 
20 gr soli
50 gr Secera
50ml ulja
50 gr kvasca
Umesiti i ostaviti da malo naraste,zatim podeliti testo na 4 dela,svaki deo posebno tanko rastanjiti i namazati filom,više ili manje zavisno ko kako volii urolovati.Preneti u pleh i ostaviti da lepo narastu,peci na 200 c oko 45 min.Od ovog testa se moze praviti i kiflice slatke i slane i sa razlicitim nadevom.Prijatno!


Posna strudla sa dzemom


Posna štrudla sa džemom


POTREBNO JE:

  • 600 g brasna,
  • 2 dcl ulja,
  • 4 kasicice secera,
  • 1 vanilin secer,
  • narendana korica limuna,
  • svezi kvasac,
  • 4 caše kisele vode,
  • dzem po zelji.

PRIPREMA:

  1. Ostaviti kvasac da pododje u solji vruce vode, pa dodati u brasno.
  2. Dodavati sve navedene sastojke, pa mesati rukom sve dok testo ne počne da se odvaja od ruke.
  3. Ostaviti da pododje, pa onda podeliti na 4 loptice.
  4. Svaku lopticu razvući i premazati dzemom (ja sam koristila od dzem od šljiva).
  5. Umotati štrudlu i staviti u podmazan pleh, pa peci na 220 stepeni sve dok ne porumeni.
  6. Vruce strudle prekriti mokrom krpom.


Video Recept Strudla sa dzemom

                  

               DESERT Štrudla s džemom od sljiva
                                   
                                   

                   

Socna štrudla sa filom od oraha ili marmelade




                     
Strudla se moze praviti na vise nacina. O ostalim strudlama sa visnjama,makom,itd.
Pricacemo drugom prilikom .Prestavila sam vam moju omiljenu strudlu sa djemom koja je najpopularnija najmoljenija najsladja.
Koju god varijantu strudle da izaberete necete pogresiti.
Uzivajte u carima ukusa.
                                                            Prijatno.







Коментари

Популарни постови са овог блога

Zaleđeno kraljevstvo Frozen 2013 Crtani film Sinhronizovan na srpski Downloads

Audio knjige. GORDANA.Mp3 Download Marija Juric Zagorka

Kraj dinastije Obrenovic (1995– ) Domaca Serija Downolad