Jabuke Slatko, djem,sok,kolac, torta,strudla,pita,liker,sladoled Domaci recepti

Jabuke Slatko, djem,sok,,kolac, torta,strudla,pita,liker sladoled.Domaci recepti




Resila sam malo da se bavim domacom kuhinjom.
Isperimentila sam jabuke jer sam zelela da iaprobam nesto novo ukusno i sasvim drugacije.
U retkim prilikama se moze probati djem ,slatko,sok,sladoled kolac torta,pita,liker,strudla, od jabuka.
Zaista je ukusno zdravo i pravo domace.
Zao mi je sto se jabuka nekoristi vise u nasoj kuhinji.
Kad se ostavlja zimnica. Izgleda mi da je jabuka malo zapostavljena nepravedno u nasoj ishrani i domacoj kuhinji.




Jabuke ne samo da su zdrave , imaju puno vitamina ukusa nezaobilazne su u ishrani.
Vec jabuka kao jabuka ima bezbroj mogucnosti.
Ako ste spremni da probate nesto novo nesto drugacije, ukusnije zdravije.
Ako volite da istrazujete i da eksperimentisete sa vocem kao ja.
Nek vas izbor u pripremi kolaca , zimnice, padne na jabuke necete pogresiti to je siguro.
Probajte nesto novo nesto drugacije verujte ja sam probala svi su se odusevili
Iznenadite sebe iznenadite vama drage prijatelje,.
Probajte nesto novo nesto drugacije ovoga puta sa jabukama sigurna sam da ce vam se dopasti i da cete uzivati u ukusima koje nose jabuke.


Izaberite od Slatko, djem,sok,sladoled,kolac, torta,strudla,pita,liker.
Napravite pravi izbor necete pogresiti uveravam vas to je sigurno.
Sve zdravo prirodno ukusno domace od jabuka,

Recepti.

Slatko od jabuka

Savet: U zavisnosti od kolicine jabuka i koliko slatkog zelite da spremite.
Trebate znati da na kilogram jabuka ide kilogram secera.,250mi vode.
1 limun.
Napisacu vam recept koji sam ja koristila za kolicinu Tri kilograma jabuka.
Vi mozete kombinovati u zavisnosti koliko slatkog zelite da spremite.



Potrebno je

3 kg ociscenih jabuka
 3 kg secera
 1 l vode
 3 limuna

 Priprema:

Jabuke oljustiti i izrezati na kriške.

 Posebno ukuvati 3 kg šećera u 1 l vode dodajuci sok od tri limuna i urendanu koricu jednog limuna.

 U kljucalu smesu dodati jabuke i ukuvavati.
 Kada jabuke omeksaju posudu skinuti s vatre i ostaviti da se malo rashlade.

 Kasikom  vaditi kriske jabuka i slagati u staklenke tegle

Ostatak smese nastaviti kuvati do gustine sirupa

 Kad dobije odredjenu gustinu ostaviti da se ohladi
  Kad se ohladi preliti jabuke koje ste predhodno sipali u tegle .Posluzite
Zatvorite tegle. Cuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Recept
Djem od jabuka




4 kg jabuka, oljustene i iseckane
2 solje jabukovog sirceta
1 šolja žutog secera
malo soli
1 kasika svezeg soka od limuna
1 kašičica mlevenog cimeta
1 kacičica ekstrakta vanile
prstohvat karanfilica




Priprema:

Pomesajte jabuke, jabukovo sirce, secer i pola kasicice soli u velikoj posudi i kuvajte na umerenoj vatri. Kuvati dok jabuke ne omeksaju oko 20 minuta. Skiniti sa vatre i izmesajte sa sokom od limuna, cimetom, vanilom i karanfilićem. Od smese napravite kasu u blenderu dok ne postane glatko.  Vratite smesu u serpu i kuvajte otkriveno, mesajući svakih 30 minuta, dok se ne zgusne i ne dobije boju cilibara, 2 do 3 sata (vreme ce zavisiti od vrste jabuka koju koristite). Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi u potpunosti, a zatim sipajte u tegle i dobro zatvorite i cuvajte na hladnom.mestu



Sok od Jabuka Recept




Potrebno

2kg Jabuka
400 – 800 gr šećera ( u zavisnosti od toga koliko su jabuke slatke )
 3 kesica limuntusa
 12  litara vode

Priprema

Jabuke dobro operite, usitnite i izmiksajte u blenderu. Ukoliko nemate blender, možete ih i izrendati na krupno rende.
Ovako pripremljenim jabukama dodajte limuntus i šećer, pa ih nalijte sa 12 litara vode.
ostavite voće da odstoji ceo dan ( 24 sata ). Zatim procedite ( najbolje kroz gazu ) i sipajte u sterilisane flaše.
Flaše dobro zatvorite, prvo celofanom, pa zatvaračem i obavezno ih držite u frižideru, jer je ovaj domaći sok od jabuka napravljen bez konzervansa, pa se neće održati ukoliko ga držite van frižidera.

Savet: Na  ovu kolicin soka da bi vam duze trajala mozete dodati konzervans.
Ja sam na ovu kolicinu dodala 3 kesice konzervansa. Ako zelite da vam sok duze stoji dodajte konzervans. Preporuka je tri do sest kesica vi to uradite po izboru.



Kolac od Jabuka
 Preporucujem vam da prbate ovaj kolac neoduzima puno vremena veoma je ukusan.
Ako nemate puno vremena da provodite u kuhinji.
Ovo je za vas pravi izbor.
Brzi kolac od Jabuka Recept



Potrebno je'

 1kg jabuka
4 kasicice secera
1 vanilin secer
1 kasicica cimeta
1 kasicica pekmeza od visanja 

 Testo

400 Grama brasna
2 jaja
4 Kasike secera
1 Kasika meda
1 prasak za pecivo
4 Kasikeulja
1 Jogurt

Priprema

Jabuke,secer, vanilin secer ,cimet i pekmez izmijesajte lagano kasikom
 
U posudu prosijte brasno sa praskom za pecivo, dodajte umucena  jaja sa secerom i medom, koricu limuna, ulje i dodajte jogurta koliko je potrebno da se muteci  dobije tijesto koje se moze razviti i stavite u pleh. 
 polovinu testa, stavite u pleh kasikom slazite smesu sa jabukama, poravnjajte , dodajte ostatak testa i stavite u rernu na 220°C pecite oko 25 min
Izvadite iz i pospite secerom u prahu. 
Ostavite da se ohladi
Navalite uzivajte u ukusu kolaca od jabuka
 Torta od jabuka recept 
 Ova torta lako se sprema veoma je ukusna preporucujem da je obavezno probate

Potrebno 
1,5 kg jabuka
250 gr kristal secera
6 jaja
6 kasike secera
6 kasike brasna i malo praska za pecivo
250 gr krem slaga

Priprema:
Jabuke oljustiti pa izvrteti sredinu.Tepsiju obloziti folijom pa poredjati jabuke, U svaku jabuku staviti kristal secer onih 250 gr i staviti da se peku 30 min na 180 stepeni dok jabuke ne omeknu. Za to vreme umutiti patispanj od 6 belanca, pa onda dodati 6 kasika secera, 6 zumanaca i na kraju brasno pomesano sa praskom za pecivo. Jabuke izvadite iz rerne i preko njih nalite patispanj koji ste umutili. Vratite u rernu da se ispece jos nekih 20 min.
Kad je torta pecena ostaviti je da se ohladi, pa je onda izrucite na tacnu tako da jabuke budu gore. Zatim umutite slag i ukrasite  tortu po zelji .

Strudla od jabuka recept

Potrebno

500 gr lisnatog blok testa
4 slatke jabuke
4 kasike secera
1/2 kašičice cimeta
ekstrat ruma nekoliko kapi, ako volite, ne mora
 žumance za premazivanje
secer u prahu za posipanje

Priprema


Priprema:
Jabuke ocistiti od ljuske i kostica pa iseci na kriske.

4 kasike secera staviti u serpu, pa dodati jabuke i staviti na vatru.
Kad provri, ostaviti jos malo na vatri pa dodati cimet i rum, izmešati i ostaviti da se ohladi.
Blok testo od 500 gr obicno je napravljeno iz dva dela.
Uzeti jedan deo pa razvuci da bude velicine kao 4 blok testa, mozda malo manje pa na svaku polovinu staviti jabuke sa malo tog sosa od jabuka, a drugu polovinu izreckati nožem i preklopiti pa zatvoriti ivice viljuškom.
Staviti u podmazan pleh, premazati zumancetom i staviti da se pece na 220 stepeni dok ne porumeni.
Za kraj posuti secerom u prahu i posluziti.


Pita od jabuka recept

 Potrebno

500 g kora za pitu
2 kg jabuka
6 jaja
2 case griza
2 caše secera
200 g suvog grozđa
2 vanilin secera
2 kesice cimeta
prasak za pecivo


Priprema

Narendajte jabuke. Jaja, secer, vanilin secer, griz i prasak za pecivo izmesajte u jednoj posudi. Umucenoj smesi dodajte suvo grozđe. Po tri kore premazite filom, jednu po jednu, pa na poslednju, četvrtu, stavite rendane jabuke i pospite cimetom. Kore urolajte, stavite u pleh, a ostatak fila prelijte preko pite. Po zelji, pospite secerom u prahu. Sacekajte da se ohladi pa secite kao strudlu.


 Savet
U fil možete dodati sok od pola limuna, tako ćete dodatno poboljšati aromu



Domaci liker od jabuka recept

Potrebno


1 kg jabuka
5 dl votke
5 dl konjaka
20 dag šećera
2 dl vode


Priprema
 abuke narežemo na komade i stavimo u staklenku.
Dolijemo votku i konjak tako da sve jabuke budu prekrivene.
Čuvamo na hladnom mjestu mjesec dana.
Od šećera i vode skuhamo šećerni sirup, ulijemo ga u staklenku, promiješamo i čuvamo daljnjih mjesec dana.
Nakon toga procijedimo u čiste staklene boce i dodamo u svaku po 1 cimetov štapić, 2-3 klinčića i koricu pola limuna. 


Sladoled sa cimetom i jabukama recept



Potrebno


 90ml zamrznutog soka od jabuka
  1/4 solje kisele pavlake
  1/2 jabuke
  1 kasika ekstrakta vanile
  1/4 kasike cimeta
  1/2 banane
  3 šolje lomljenog leda



Priprema


Stavite sve sastojke u blenderu. Prvo blendirajte najnižom brzinom, a zatim postepeno povećavajte brzinu. Miksirajte dok led ne pocne da se topi. Potrebno je da smesa bude gustine kao milksejk. Dodajte malo mrvljenog leda i promesajte kasikom.

 Danas smo prestavili jabuke
Slatko, djem,sok,kolac, torta,strudla,pita,liker,sladoled
 Za svaku priliku 
Probajte obavezno



                                              Uzivajte u carima jabuka
                                                          Prijatno




Коментари

Популарни постови са овог блога

Zaleđeno kraljevstvo Frozen 2013 Crtani film Sinhronizovan na srpski Downloads

Kraj dinastije Obrenovic (1995– ) Domaca Serija Downolad

Audio knjige. GORDANA.Mp3 Download Marija Juric Zagorka