Jabuke Slatko, djem,sok,kolac, torta,strudla,pita,liker,sladoled Domaci recepti
Jabuke Slatko, djem,sok,,kolac, torta,strudla,pita,liker sladoled.Domaci recepti
Resila sam malo da se bavim domacom kuhinjom.
Isperimentila sam jabuke jer sam zelela da iaprobam nesto novo ukusno i sasvim drugacije.
U retkim prilikama se moze probati djem ,slatko,sok,sladoled kolac torta,pita,liker,strudla, od jabuka.
Zaista je ukusno zdravo i pravo domace.
Zao mi je sto se jabuka nekoristi vise u nasoj kuhinji.
Kad se ostavlja zimnica. Izgleda mi da je jabuka malo zapostavljena nepravedno u nasoj ishrani i domacoj kuhinji.
Jabuke ne samo da su zdrave , imaju puno vitamina ukusa nezaobilazne su u ishrani.
Vec jabuka kao jabuka ima bezbroj mogucnosti.
Ako ste spremni da probate nesto novo nesto drugacije, ukusnije zdravije.
Ako volite da istrazujete i da eksperimentisete sa vocem kao ja.
Nek vas izbor u pripremi kolaca , zimnice, padne na jabuke necete pogresiti to je siguro.
Probajte nesto novo nesto drugacije verujte ja sam probala svi su se odusevili
Iznenadite sebe iznenadite vama drage prijatelje,.
Probajte nesto novo nesto drugacije ovoga puta sa jabukama sigurna sam da ce vam se dopasti i da cete uzivati u ukusima koje nose jabuke.
Izaberite od Slatko, djem,sok,sladoled,kolac, torta,strudla,pita,liker.
Napravite pravi izbor necete pogresiti uveravam vas to je sigurno.
Sve zdravo prirodno ukusno domace od jabuka,
Recepti.
Slatko od jabuka
Savet: U zavisnosti od kolicine jabuka i koliko slatkog zelite da spremite.
Trebate znati da na kilogram jabuka ide kilogram secera.,250mi vode.
1 limun.
Napisacu vam recept koji sam ja koristila za kolicinu Tri kilograma jabuka.
Vi mozete kombinovati u zavisnosti koliko slatkog zelite da spremite.
Potrebno je
3 kg ociscenih jabuka
3 kg secera
1 l vode
3 limuna
Priprema:
Jabuke oljustiti i izrezati na kriške.
Posebno ukuvati 3 kg šećera u 1 l vode dodajuci sok od tri limuna i urendanu koricu jednog limuna.
U kljucalu smesu dodati jabuke i ukuvavati.
Kada jabuke omeksaju posudu skinuti s vatre i ostaviti da se malo rashlade.
Kasikom vaditi kriske jabuka i slagati u staklenke tegle
Ostatak smese nastaviti kuvati do gustine sirupa
Kad dobije odredjenu gustinu ostaviti da se ohladi
Kad se ohladi preliti jabuke koje ste predhodno sipali u tegle .Posluzite
Zatvorite tegle. Cuvajte na hladnom i tamnom mestu.
Recept
Djem od jabuka
Sok od Jabuka Recept
Potrebno
2kg Jabuka
400 – 800 gr šećera ( u zavisnosti od toga koliko su jabuke slatke )
3 kesica limuntusa
12 litara vode
Priprema
Jabuke dobro operite, usitnite i izmiksajte u blenderu. Ukoliko nemate blender, možete ih i izrendati na krupno rende.
Ovako pripremljenim jabukama dodajte limuntus i šećer, pa ih nalijte sa 12 litara vode.
ostavite voće da odstoji ceo dan ( 24 sata ). Zatim procedite ( najbolje kroz gazu ) i sipajte u sterilisane flaše.
Flaše dobro zatvorite, prvo celofanom, pa zatvaračem i obavezno ih držite u frižideru, jer je ovaj domaći sok od jabuka napravljen bez konzervansa, pa se neće održati ukoliko ga držite van frižidera.
Savet: Na ovu kolicin soka da bi vam duze trajala mozete dodati konzervans.
Ja sam na ovu kolicinu dodala 3 kesice konzervansa. Ako zelite da vam sok duze stoji dodajte konzervans. Preporuka je tri do sest kesica vi to uradite po izboru.
Kolac od Jabuka
Preporucujem vam da prbate ovaj kolac neoduzima puno vremena veoma je ukusan.
Ako nemate puno vremena da provodite u kuhinji.
Ovo je za vas pravi izbor.
Brzi kolac od Jabuka Recept
Potrebno je'
1kg jabuka
4 kasicice secera
1 vanilin secer
1 kasicica cimeta
1 kasicica pekmeza od visanja
Testo
400 Grama brasna
2 jaja
4 Kasike secera
1 Kasika meda
1 prasak za pecivo
4 Kasikeulja
1 Jogurt
Priprema
Jabuke,secer, vanilin secer ,cimet i pekmez izmijesajte lagano kasikom
polovinu testa, stavite u pleh kasikom slazite smesu sa jabukama, poravnjajte , dodajte ostatak testa i stavite u rernu na 220°C pecite oko 25 min
Potrebno
1,5 kg jabuka
250 gr kristal secera
6 jaja
6 kasike secera
6 kasike brasna i malo praska za pecivo
250 gr krem slaga
Priprema:
Jabuke oljustiti pa izvrteti sredinu.Tepsiju obloziti folijom pa poredjati jabuke, U svaku jabuku staviti kristal secer onih 250 gr i staviti da se peku 30 min na 180 stepeni dok jabuke ne omeknu. Za to vreme umutiti patispanj od 6 belanca, pa onda dodati 6 kasika secera, 6 zumanaca i na kraju brasno pomesano sa praskom za pecivo. Jabuke izvadite iz rerne i preko njih nalite patispanj koji ste umutili. Vratite u rernu da se ispece jos nekih 20 min.
Kad je torta pecena ostaviti je da se ohladi, pa je onda izrucite na tacnu tako da jabuke budu gore. Zatim umutite slag i ukrasite tortu po zelji .
Strudla od jabuka recept
Potrebno
500 gr lisnatog blok testa
4 slatke jabuke
4 kasike secera
1/2 kašičice cimeta
ekstrat ruma nekoliko kapi, ako volite, ne mora
žumance za premazivanje
secer u prahu za posipanje
Priprema
Priprema:
Jabuke ocistiti od ljuske i kostica pa iseci na kriske.
4 kasike secera staviti u serpu, pa dodati jabuke i staviti na vatru.
Kad provri, ostaviti jos malo na vatri pa dodati cimet i rum, izmešati i ostaviti da se ohladi.
Blok testo od 500 gr obicno je napravljeno iz dva dela.
Uzeti jedan deo pa razvuci da bude velicine kao 4 blok testa, mozda malo manje pa na svaku polovinu staviti jabuke sa malo tog sosa od jabuka, a drugu polovinu izreckati nožem i preklopiti pa zatvoriti ivice viljuškom.
Staviti u podmazan pleh, premazati zumancetom i staviti da se pece na 220 stepeni dok ne porumeni.
Za kraj posuti secerom u prahu i posluziti.
Pita od jabuka recept
Potrebno
500 g kora za pitu
2 kg jabuka
6 jaja
2 case griza
2 caše secera
200 g suvog grozđa
2 vanilin secera
2 kesice cimeta
prasak za pecivo
Priprema
Narendajte jabuke. Jaja, secer, vanilin secer, griz i prasak za pecivo izmesajte u jednoj posudi. Umucenoj smesi dodajte suvo grozđe. Po tri kore premazite filom, jednu po jednu, pa na poslednju, četvrtu, stavite rendane jabuke i pospite cimetom. Kore urolajte, stavite u pleh, a ostatak fila prelijte preko pite. Po zelji, pospite secerom u prahu. Sacekajte da se ohladi pa secite kao strudlu.
Savet
U fil možete dodati sok od pola limuna, tako ćete dodatno poboljšati aromu
Domaci liker od jabuka recept
Potrebno
1 kg jabuka
5 dl votke
5 dl konjaka
20 dag šećera
2 dl vode
Priprema
abuke narežemo na komade i stavimo u staklenku.
Dolijemo votku i konjak tako da sve jabuke budu prekrivene.
Čuvamo na hladnom mjestu mjesec dana.
Od šećera i vode skuhamo šećerni sirup, ulijemo ga u staklenku, promiješamo i čuvamo daljnjih mjesec dana.
Nakon toga procijedimo u čiste staklene boce i dodamo u svaku po 1 cimetov štapić, 2-3 klinčića i koricu pola limuna.
Sladoled sa cimetom i jabukama recept
Potrebno
90ml zamrznutog soka od jabuka
1/4 solje kisele pavlake
1/2 jabuke
1 kasika ekstrakta vanile
1/4 kasike cimeta
1/2 banane
3 šolje lomljenog leda
Priprema
Stavite sve sastojke u blenderu. Prvo blendirajte najnižom brzinom, a zatim postepeno povećavajte brzinu. Miksirajte dok led ne pocne da se topi. Potrebno je da smesa bude gustine kao milksejk. Dodajte malo mrvljenog leda i promesajte kasikom.
Danas smo prestavili jabuke
Slatko, djem,sok,kolac, torta,strudla,pita,liker,sladoled
Za svaku priliku
Probajte obavezno
Uzivajte u carima jabuka
Prijatno
Resila sam malo da se bavim domacom kuhinjom.
Isperimentila sam jabuke jer sam zelela da iaprobam nesto novo ukusno i sasvim drugacije.
U retkim prilikama se moze probati djem ,slatko,sok,sladoled kolac torta,pita,liker,strudla, od jabuka.
Zaista je ukusno zdravo i pravo domace.
Zao mi je sto se jabuka nekoristi vise u nasoj kuhinji.
Kad se ostavlja zimnica. Izgleda mi da je jabuka malo zapostavljena nepravedno u nasoj ishrani i domacoj kuhinji.
Jabuke ne samo da su zdrave , imaju puno vitamina ukusa nezaobilazne su u ishrani.
Vec jabuka kao jabuka ima bezbroj mogucnosti.
Ako ste spremni da probate nesto novo nesto drugacije, ukusnije zdravije.
Ako volite da istrazujete i da eksperimentisete sa vocem kao ja.
Nek vas izbor u pripremi kolaca , zimnice, padne na jabuke necete pogresiti to je siguro.
Probajte nesto novo nesto drugacije verujte ja sam probala svi su se odusevili
Iznenadite sebe iznenadite vama drage prijatelje,.
Probajte nesto novo nesto drugacije ovoga puta sa jabukama sigurna sam da ce vam se dopasti i da cete uzivati u ukusima koje nose jabuke.
Izaberite od Slatko, djem,sok,sladoled,kolac, torta,strudla,pita,liker.
Napravite pravi izbor necete pogresiti uveravam vas to je sigurno.
Sve zdravo prirodno ukusno domace od jabuka,
Recepti.
Slatko od jabuka
Savet: U zavisnosti od kolicine jabuka i koliko slatkog zelite da spremite.
Trebate znati da na kilogram jabuka ide kilogram secera.,250mi vode.
1 limun.
Napisacu vam recept koji sam ja koristila za kolicinu Tri kilograma jabuka.
Vi mozete kombinovati u zavisnosti koliko slatkog zelite da spremite.
Potrebno je
3 kg ociscenih jabuka
3 kg secera
1 l vode
3 limuna
Priprema:
Jabuke oljustiti i izrezati na kriške.
Posebno ukuvati 3 kg šećera u 1 l vode dodajuci sok od tri limuna i urendanu koricu jednog limuna.
U kljucalu smesu dodati jabuke i ukuvavati.
Kada jabuke omeksaju posudu skinuti s vatre i ostaviti da se malo rashlade.
Kasikom vaditi kriske jabuka i slagati u staklenke tegle
Ostatak smese nastaviti kuvati do gustine sirupa
Kad dobije odredjenu gustinu ostaviti da se ohladi
Kad se ohladi preliti jabuke koje ste predhodno sipali u tegle .Posluzite
Zatvorite tegle. Cuvajte na hladnom i tamnom mestu.
Recept
Djem od jabuka
4 kg jabuka, oljustene i iseckane
2 solje jabukovog sirceta
1 šolja žutog secera
malo soli
1 kasika svezeg soka od limuna
1 kašičica mlevenog cimeta
1 kacičica ekstrakta vanile
prstohvat karanfilica
Priprema:
Pomesajte jabuke, jabukovo sirce, secer i pola kasicice soli u velikoj posudi i kuvajte na umerenoj vatri. Kuvati dok jabuke ne omeksaju oko 20 minuta. Skiniti sa vatre i izmesajte sa sokom od limuna, cimetom, vanilom i karanfilićem. Od smese napravite kasu u blenderu dok ne postane glatko. Vratite smesu u serpu i kuvajte otkriveno, mesajući svakih 30 minuta, dok se ne zgusne i ne dobije boju cilibara, 2 do 3 sata (vreme ce zavisiti od vrste jabuka koju koristite). Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi u potpunosti, a zatim sipajte u tegle i dobro zatvorite i cuvajte na hladnom.mestuSok od Jabuka Recept
Potrebno
2kg Jabuka
400 – 800 gr šećera ( u zavisnosti od toga koliko su jabuke slatke )
3 kesica limuntusa
12 litara vode
Priprema
Jabuke dobro operite, usitnite i izmiksajte u blenderu. Ukoliko nemate blender, možete ih i izrendati na krupno rende.
Ovako pripremljenim jabukama dodajte limuntus i šećer, pa ih nalijte sa 12 litara vode.
ostavite voće da odstoji ceo dan ( 24 sata ). Zatim procedite ( najbolje kroz gazu ) i sipajte u sterilisane flaše.
Flaše dobro zatvorite, prvo celofanom, pa zatvaračem i obavezno ih držite u frižideru, jer je ovaj domaći sok od jabuka napravljen bez konzervansa, pa se neće održati ukoliko ga držite van frižidera.
Savet: Na ovu kolicin soka da bi vam duze trajala mozete dodati konzervans.
Ja sam na ovu kolicinu dodala 3 kesice konzervansa. Ako zelite da vam sok duze stoji dodajte konzervans. Preporuka je tri do sest kesica vi to uradite po izboru.
Kolac od Jabuka
Preporucujem vam da prbate ovaj kolac neoduzima puno vremena veoma je ukusan.
Ako nemate puno vremena da provodite u kuhinji.
Ovo je za vas pravi izbor.
Brzi kolac od Jabuka Recept
Potrebno je'
1kg jabuka
4 kasicice secera
1 vanilin secer
1 kasicica cimeta
1 kasicica pekmeza od visanja
Testo
400 Grama brasna
2 jaja
4 Kasike secera
1 Kasika meda
1 prasak za pecivo
4 Kasikeulja
1 Jogurt
Priprema
Jabuke,secer, vanilin secer ,cimet i pekmez izmijesajte lagano kasikom
U posudu prosijte brasno sa praskom
za pecivo, dodajte umucena jaja sa secerom i medom, koricu limuna,
ulje i dodajte jogurta koliko je potrebno da se muteci dobije tijesto
koje se moze razviti i stavite u pleh.
Izvadite iz i pospite secerom u prahu.
Ostavite da se ohladi
Navalite uzivajte u ukusu kolaca od jabuka
Torta od jabuka recept
Ova torta lako se sprema veoma je ukusna preporucujem da je obavezno probate
1,5 kg jabuka
250 gr kristal secera
6 jaja
6 kasike secera
6 kasike brasna i malo praska za pecivo
250 gr krem slaga
Priprema:
Jabuke oljustiti pa izvrteti sredinu.Tepsiju obloziti folijom pa poredjati jabuke, U svaku jabuku staviti kristal secer onih 250 gr i staviti da se peku 30 min na 180 stepeni dok jabuke ne omeknu. Za to vreme umutiti patispanj od 6 belanca, pa onda dodati 6 kasika secera, 6 zumanaca i na kraju brasno pomesano sa praskom za pecivo. Jabuke izvadite iz rerne i preko njih nalite patispanj koji ste umutili. Vratite u rernu da se ispece jos nekih 20 min.
Kad je torta pecena ostaviti je da se ohladi, pa je onda izrucite na tacnu tako da jabuke budu gore. Zatim umutite slag i ukrasite tortu po zelji .
Strudla od jabuka recept
Potrebno
500 gr lisnatog blok testa
4 slatke jabuke
4 kasike secera
1/2 kašičice cimeta
ekstrat ruma nekoliko kapi, ako volite, ne mora
žumance za premazivanje
secer u prahu za posipanje
Priprema
Priprema:
Jabuke ocistiti od ljuske i kostica pa iseci na kriske.
4 kasike secera staviti u serpu, pa dodati jabuke i staviti na vatru.
Kad provri, ostaviti jos malo na vatri pa dodati cimet i rum, izmešati i ostaviti da se ohladi.
Blok testo od 500 gr obicno je napravljeno iz dva dela.
Uzeti jedan deo pa razvuci da bude velicine kao 4 blok testa, mozda malo manje pa na svaku polovinu staviti jabuke sa malo tog sosa od jabuka, a drugu polovinu izreckati nožem i preklopiti pa zatvoriti ivice viljuškom.
Staviti u podmazan pleh, premazati zumancetom i staviti da se pece na 220 stepeni dok ne porumeni.
Za kraj posuti secerom u prahu i posluziti.
Pita od jabuka recept
Potrebno
500 g kora za pitu
2 kg jabuka
6 jaja
2 case griza
2 caše secera
200 g suvog grozđa
2 vanilin secera
2 kesice cimeta
prasak za pecivo
Priprema
Narendajte jabuke. Jaja, secer, vanilin secer, griz i prasak za pecivo izmesajte u jednoj posudi. Umucenoj smesi dodajte suvo grozđe. Po tri kore premazite filom, jednu po jednu, pa na poslednju, četvrtu, stavite rendane jabuke i pospite cimetom. Kore urolajte, stavite u pleh, a ostatak fila prelijte preko pite. Po zelji, pospite secerom u prahu. Sacekajte da se ohladi pa secite kao strudlu.
Savet
U fil možete dodati sok od pola limuna, tako ćete dodatno poboljšati aromu
Domaci liker od jabuka recept
Potrebno
1 kg jabuka
5 dl votke
5 dl konjaka
20 dag šećera
2 dl vode
Priprema
abuke narežemo na komade i stavimo u staklenku.
Dolijemo votku i konjak tako da sve jabuke budu prekrivene.
Čuvamo na hladnom mjestu mjesec dana.
Od šećera i vode skuhamo šećerni sirup, ulijemo ga u staklenku, promiješamo i čuvamo daljnjih mjesec dana.
Nakon toga procijedimo u čiste staklene boce i dodamo u svaku po 1 cimetov štapić, 2-3 klinčića i koricu pola limuna.
Sladoled sa cimetom i jabukama recept
Potrebno
90ml zamrznutog soka od jabuka
1/4 solje kisele pavlake
1/2 jabuke
1 kasika ekstrakta vanile
1/4 kasike cimeta
1/2 banane
3 šolje lomljenog leda
Priprema
Stavite sve sastojke u blenderu. Prvo blendirajte najnižom brzinom, a zatim postepeno povećavajte brzinu. Miksirajte dok led ne pocne da se topi. Potrebno je da smesa bude gustine kao milksejk. Dodajte malo mrvljenog leda i promesajte kasikom.
Danas smo prestavili jabuke
Slatko, djem,sok,kolac, torta,strudla,pita,liker,sladoled
Za svaku priliku
Probajte obavezno
Uzivajte u carima jabuka
Prijatno
Коментари
Постави коментар