KAJSIJE UKUSNI KOLAČI, TORTE SLATKO,DjEM SOK.SLADOLED
Kajsije ukusno voće. omiljeno zdravo ukusno
Svi vole ukusne male sočne kajsije prosto su neodoljive prisutne su svuda.
Nezaobilazno voće.
Napravite od kajsija ukusne kolače,sok , djem ,slatlko sladoled, tortu , šta god želite.
Ova voćka ima bezbroj mogućnosti.
Sve je zdravo domaće ukusno neodoljivo.
Neoduzima puno vremena pravo je osveženje.
Kajsija voće sa bezbroj mogućnosti
Nekoliko repta za sjajne poslastice od kajsija.
koje sam probala prosto su neodoljivi
Na mene su ostavili jak utisak nadam se da će se i vama dopasti
Neodoljivo neprevazidjeno ukusno
SLATKO OD KAJSIJA
Sastojci:
šećer 1kg
kajsije 1kg
soda bikarbona 1 kašika
voda 2dl
Savet za veću količinu :
Naprimer:
za dva kilograma kajsija ide 2kg šećera, 2 kašike,sode bikarbonone,4 dl, vode.
Sastojke možete povećavati uzavisnosti koliku količinu ,slatkog želite da napravite.
Uputstvo za pripremu:
Pripremiti kajsije
Oljuštite kajsije ,izvadite kočicu, prepoloviti Zatim u vodu sipati kašičicu sode bikarbone dodati kajsije i ostaviti da odstoje 15ak min.
ušpilovati šećer i vodu , dodati kajsije u to kajsije ocediti ne ispirati od sode.
Kuvati 15min, skidati penu tokom kuvanja.
Skinuti sa vatre i sacekati da se ohladi pa sipati u tegle
Džem od kajsija:Domaći
bez konzervansa
Potrebno
2 kg kajsija
1, 5 kg šećera
2 supene kašike ruma
Savet za veću količinu :
Naprimer za 4kg kajsija:
3kg šećera 2 supene kašike ruma:
Količinu povećavate u zavisnosti koliko djema želite da spremite.
potrebno je da kajsije samo dobro operete i odstranite im koštice
Kajsiju prererazati na pola.
Možete i cele kajsija. Kako volite
Pripremljeno kajsije stavite u šerpu u kojoj ćete kuvati djem, pa pospite šećerom i rumom i ostavite da odstoji preko oći. Šerpu nemojte poklapati, već je prekrijte samo platnenom krpom.
Sutradan je stavite na jaču vatru, vodeći računa da ne bude prejaka i kuvajte pekmez oko 20 minuta. Tokom kuvanja je neophodno da često mešate džem. Nakon 20 minuta kuvanja, sklonite šerpu sa ringle pa pažljivo drvenom varjačom mešajte domaći pekmez od kajsija još 15 – ak minuta.
Dok se djem kuva, pripremite tegle, tako što ćete ih sterilisati u rerni, jer je potrebno da djem dok je još vruć sipate u tople tegle.
Kada je domaći djem od kajsija gotov sipajte ga u pripremljene tegle, ali ih nemojte odmah zatvarati. Pustite da se sadržaj ohladi, pa tek onda zatvorite
čuvajte na hladnom i na tamnom mestu.
Pravi domaći gusti sok od kajsija
Napravite samo vaš neprevazidjeni neodoljivog ukusa
Pravi domaći gusti sok od kajsija
Potrebno je: pet kilograma kajsija, 500 grama šećera, 3tri litra vode -
Priprema: Operite kajsije, pa izvadite koštice. Kajsije sameljite na mašini za meso, dodajte šećer i vodu i ostavite u hladnoj prostoriji da prenoći. Ujutro prokuvajte i sipajte vruć sok u tople flaše, dobro ih zatvorite, prekrijte ih ćebetom i držati tako dok se sok ne ohladi
Najbolje poslužiti u čaši sa kockicama leda.
KOLAČ OD KAJSIJA.
Do ovog recepta san sasvim slučajno
veoma je ukusan neodoljiv.sladadak .
nemogu da opišem koliko je lep i ukusan najbolje probajte
KOLAČ OD KAJSIJA
POTREBNO JE
500 g mekog brašna, 40 g kvasca, 50 g šećera, 250 ml mleka, 75 g margarina, malo soli, 1 jaje, limunova kora
ZA FIL 1 puding od vanile, 2 supene kašike šećera, kajsije (ili šljive) iz konzerve ili zamrzivača.
PRIPREMA
U polovini mlakog mleka pomešanog sa kašikom šećera razmutite kvasac da nadođe. Brašno stavite u veću posudu, dodajte kvasac, rastopljen margarin, jaje, ostatak mleka, šećer i malo soli i zamesite glatko testo. Pokrijte ga čistom krpom i ostavite da nadođe. Skuvajte puding od vanile (dosta je pola doze). Prepolovljene kajsije operite i osušite. Testo razvaljajte na stolu u obliku pravougaonika. Namažite ga rastopljenim margarinom i zavijte po dužini. Tako dobijen valjak isecite na 16 delova i napravite 16 krugova koje ćete staviti na prethodno podmazani pleh. U svakom napravite u sredini udubljenje u koje ćete staviti malo prohlađenog pudinga i pola kajsije. Ispečene kolutove pospite prah šećerom.
Neodiljiva ukusna neprevazidjenja
Torta od kajsija
Sastojci:
kora :
4 jaja
100g šećera
100g brašna
fil :
500g kompota od kajsija
100g gustina
50g šećera
2dl biljne pavlake
0.5-l vode
Torta od kajsija
Sastojci:
kora :
4 jaja
100g šećera
100g brašna
fil :
500g kompota od kajsija
100g gustina
50g šećera
2dl biljne pavlake
0.5-l vode
Pripema:
Prvi korak nam je da napravimo smesu za koru.Razbijemo jaja, i odvojimo žumanca od belanaca. Belanca umutimo mixerom u đlag.Dodamo secer i zumanca zatim i umutimo, dodamo brašno i promešamo. Prospemo semesu u nauljen kalup i pečemo u rerni oko 20min, na 200 stepeni Celzijusovih. Koru ste sada napravili.
Naredni korak je pravljenje fila. Isečemo kajsije na kocke, i odložimo u šerpu. Prelijemo sa malo vode. Stavimo na šporet da malo provri. Sjedinimo šećer sa gustinom, i razmutimo sa malo vode. Sipamo u šerpu s kajsijama i mešamo dok se ne zgusne. Dodamo fil na koru, kolačarskim nožem. Odložimo sad ovo da se ohladi. Sipamo biljnu pavlaku u posudu i umutimo u šlag. Premažemo šlagom i ukrasimo po želji komadima kajsije.
NEODOLjIVI SLADOLED OD KAJSIJE
Sastojci
600 g kajsija
500 ml slatke pavlake
3 kašika šećera
2 kašike arome ruma
2 belanca
Kajsije preliti vrelom vodom, oljuštiti, kratko prokuvati i zasladiti sa 4 kašika šećera. Pomešati ih sa rumom i usitniti u blenderu. Belanca čvrsto umutiti. Slatku pavlaku takođe umutiti pa pomešati sa belancima i na kraju dodati smesu od kajsija. Staviti u zamrzivač da se stegne.
UŽIVAJTE NEODOLjIVIM
KOLAČIMA, TORTEAMA SLATKOG,DjEMA, SOKA.
KOJE STE SAMI NAPRAVILI.BUDETI SVOJ MAJSTOR'
UŽIVAJTE UKUSIMA KAJSIJA PRAVITE NEODOLjIVE POSLASTICE OD DIVNOG VOCA KAJSIJA
PRIJATNO
Savet
koštice kajsije nemojte bacati ostavite da se osuse.
izlupajte konzumirajte umereno
jako su zdrave i ukusne.
Iskoristite sve od kajsija .
Uzivajte ukusima KAJSIJA
prijatno.
Коментари
Постави коментар