Kako napraviti ukusne Pihtije recept
Pihtije su jedno od najboljih Srpskih jela pravi delikates.
Jako su ukusne omiljeno jelo na slavama , slavljima svakoj svecanoj prilici,
Pa sezapihtije moze reci da je to na neki nacin i svecano jelo,
Omiljeno u nasem narodu.
Obicno idu kao predjelo sluze prve zato sto zauzimaju posebno mesto u nasoj hrani.
Za pihtije se moze reci da je sa pravom Srpsko jelo. Trebalo bi poraditi na tome da postanu zastitni Srpski brend sa pravom.Jer su zaista preukusne. Mogu se konzumirati sa svaki dan to je jelo specijalitet za svaku priliku i za svakodnevnicu.
Jer su nezameljive. Uvek na prvom mestu.
Postoji mnogo nacina za pripremu Pihtija ukusnog jela.Lako se sprema.
Za njihovo spremanje vremenski je potrebno oko 2-3 sata kuvanja do 4-5 sati.
Od toga zavisi na kojoj se temperaturi kuva i od sastojaka ko je ubacujete.
Svaki proveden trenutak u kuvanju ukusnih pihtija ce se isplatiti jer je ovo jelo za prave gurmane,. Za sve one koji vole da uzivaju u pravoj hrani. Oni koji nisu probali savetujem da odmah probaju nece se pokajati. Svi oni koji vole pihtije nek uzivaju u carima ukusa delikatesa ovog ukusnog jela.
Danas ce mo podeliti dva recepta za pravljene Pihtija
PIHTIJE OD SVINJSKIH NOGICA
DIMLJENE PIHTIJE
PIHTIJE OD SVINJSKIH NOGICA
Pihtije potrebne NAMIRNICE
4 sviniske nožice
-biber u zrnu
-2 lista lorbera
-1 glavica belog luka
-1 veza zeleni
-mleveni biber, so
Pihtije recept za pripremanje
ožice dobro oprati, staviti u lonac, naliti s 5l vode i kuvati na tihoj vatri. Kada provri, ukloniti penu. Kada pena prestane da se pravi, dodati biber u zrnu, lorberov list, vezu odšćene zeleni i malo soli. Kuvati oko 4-5 h, dok meso se ne počne da se odvaja od kostiju. Voda treba da uvri do polovine i da bude lepljiva. Skinuti sa vatre i ostaviti da se malo staloži. Ukloniti mast koja pliva po površini, pa procediti kroz gustu cediljku
i odvojiti meso od kostiju. Meso rasporediti u nekoliko sudova, posuti sitno isečenim belim lukom, naliti proceđenom čorbom, odozgo posuti mlevenim biberom i ostaviti na hladnom da se stegne.
DIMLJENE PIHTIJE
Potrebno je: dve dimljene svinjske nogice, dva svinjska uveta, pola svinjske glave, jedan svinjski rep, tri glavice belog luka. Može se dodati i dimljena svinjska butkica ili dimljena svinjska kolenica.
Da bi se pihtije bolje učvrstile mogu se dodati pileće nogice ili teleće noge, ako mogu da se nadju.
Pihtije su najbolje ako su skuvane od dimljenog mesa. Sve staviti u veliki lonac, naliti vodom do vrha i kuvati na tihoj vatri ( ili u ekspres loncu ), dok se meso ne odvoji od kostiju. Kuvano meso procediti, očistiti od kostiju i nepotrebnim delova, isitniti.
Sitno seckan oćišćen beli luk pomešati sa mesom, raspoediti po činijama i tek onda baliti ocedjenu tečnost. Najbolje je pre pihtijanja probati supu od pihtija pa ako je potrebno dosoliti je, inače se u principu pihite i ne moraju posebno soliti jer je sušeno meso već posoljeno.
Prijatno
Mozete popiti dobro crno vino,ili pivo uz ovo ukusno jelo ide svako pice.Po vasem ukusu.
Uzivajte u carima ukusa
Jako su ukusne omiljeno jelo na slavama , slavljima svakoj svecanoj prilici,
Pa sezapihtije moze reci da je to na neki nacin i svecano jelo,
Omiljeno u nasem narodu.
Obicno idu kao predjelo sluze prve zato sto zauzimaju posebno mesto u nasoj hrani.
Za pihtije se moze reci da je sa pravom Srpsko jelo. Trebalo bi poraditi na tome da postanu zastitni Srpski brend sa pravom.Jer su zaista preukusne. Mogu se konzumirati sa svaki dan to je jelo specijalitet za svaku priliku i za svakodnevnicu.
Jer su nezameljive. Uvek na prvom mestu.
Za njihovo spremanje vremenski je potrebno oko 2-3 sata kuvanja do 4-5 sati.
Od toga zavisi na kojoj se temperaturi kuva i od sastojaka ko je ubacujete.
Danas ce mo podeliti dva recepta za pravljene Pihtija
PIHTIJE OD SVINJSKIH NOGICA
DIMLJENE PIHTIJE
PIHTIJE OD SVINJSKIH NOGICA
Pihtije potrebne NAMIRNICE
4 sviniske nožice
-biber u zrnu
-2 lista lorbera
-1 glavica belog luka
-1 veza zeleni
-mleveni biber, so
Pihtije recept za pripremanje
ožice dobro oprati, staviti u lonac, naliti s 5l vode i kuvati na tihoj vatri. Kada provri, ukloniti penu. Kada pena prestane da se pravi, dodati biber u zrnu, lorberov list, vezu odšćene zeleni i malo soli. Kuvati oko 4-5 h, dok meso se ne počne da se odvaja od kostiju. Voda treba da uvri do polovine i da bude lepljiva. Skinuti sa vatre i ostaviti da se malo staloži. Ukloniti mast koja pliva po površini, pa procediti kroz gustu cediljku
i odvojiti meso od kostiju. Meso rasporediti u nekoliko sudova, posuti sitno isečenim belim lukom, naliti proceđenom čorbom, odozgo posuti mlevenim biberom i ostaviti na hladnom da se stegne.
DIMLJENE PIHTIJE
Potrebno je: dve dimljene svinjske nogice, dva svinjska uveta, pola svinjske glave, jedan svinjski rep, tri glavice belog luka. Može se dodati i dimljena svinjska butkica ili dimljena svinjska kolenica.
Da bi se pihtije bolje učvrstile mogu se dodati pileće nogice ili teleće noge, ako mogu da se nadju.
Pihtije su najbolje ako su skuvane od dimljenog mesa. Sve staviti u veliki lonac, naliti vodom do vrha i kuvati na tihoj vatri ( ili u ekspres loncu ), dok se meso ne odvoji od kostiju. Kuvano meso procediti, očistiti od kostiju i nepotrebnim delova, isitniti.
Sitno seckan oćišćen beli luk pomešati sa mesom, raspoediti po činijama i tek onda baliti ocedjenu tečnost. Najbolje je pre pihtijanja probati supu od pihtija pa ako je potrebno dosoliti je, inače se u principu pihite i ne moraju posebno soliti jer je sušeno meso već posoljeno.
Prijatno
Mozete popiti dobro crno vino,ili pivo uz ovo ukusno jelo ide svako pice.Po vasem ukusu.
Uzivajte u carima ukusa
Коментари
Постави коментар