Breskve.Djem ,Slatko,Sok,Torta ,Kolac. Sladoled Domaci Recepti
Breskve ne samo da su ukusno voce zdravo za svakodnevnu konzumaciju.
On Bresaka se mogu napraviti razne poslastice koje su domace i zdrave, ukusne.
Napravite od Bresaka domaci djem,slatko, sok , tortu, kolac,sladoled.
Koji ce svi obozavati.
Breskva voce koje ima bezbroj Mogucnosti.
Zima se blizi pa ako ste resili da ostavljate zimnicu.
Probajte nesto novo nesto drugacije.
Nek vas izbror padne na breskve.
Necete pogresiti nikako jer ce zimnicu od bresaka svi obozavati.
Krenimo
Domaci djem od Bresaka
Potrebno
10 kg breskvi ( što zrelijih )
1 gr šećera
2– 4 kesice vanilin šećer
malo ruma ( po želji )
Priprema
Operite breskve oljustite. (ili nemorate ljustiti kako volite)isecite na četvrtine
pripremljene kajsije stavite u šerpu, pa na tihu vatru da se kuvaju
Dodajte šećer i vanilin šećer, pa ostavite sve zajedno da se kuva na tihoj vatri oko 2 sata. Što se količine šećera tiče, možete dodavati ili smanjivati po potrebi, jer sve zavisi od toga koliko je voće slatko.
U međuvremenu sterilišite tegle u rerni, pa u njih sipajte još vreo džem. Zatvorite ih prvo celofanom, pa poklopcem.
Na dno veće šerpe stavite pamučnu krpu, pa poređajte tegle napunjene domaćim džemom od breskve, pa nalijte vodom do grlića tegle. Dobro je da stavite pamučne krpe i između njih, kako ne bi pukle. Stavite šerpu na laganu vatru i od trenutka kada voda proključa, ostavite da virucka još par minuta ( 3 – 4 minuta je sasvim dovoljno ). Nakon toga izvadite tegle i pokrijte ih ćebetom, pa ostavite da se postepeno hlade. Sutradan ih odložite na hladno i tamno mesto
Slatko od bresaka
Potrbno
5 kg Bresaka
5 kg Secera
3 sake soli
Sok od 3 limuna
5 limuntusa
3 kesice vanile
Savet: to je kolicina koju obicno koristim mozete i manje bresaka mozete i vise . Po zelji. Na jedan kilogram bresaka ide 1kg secera saka soli 1 sok od limuna 1limuntus 1 kesica vanile.
Kombinujte po zelji. Ovo je recept za potrebne sastojke 5 kg bresaka prema mom ukusuu. Vi mozete kombinovati prema vasoj zelji. Uzavisnosti dali volite sladje ipuno malo ili srednje.
Priprema
Breskve oljuštite i potapajte cele u slanu vodu (na pet litra vode stavite tri do 5šaka soli).(po ukusu)
Svaku oljuštenu breskvu prepolovite i izvadite joj košticu, a tada kašičicom očistite sredinu od crvenkastih končića. Šećer ukuvajte sa 5 čaši vode, zatim dodajte breskve i kuvajte. Dodajte sok od limuna, limuntus i vanilu. Kuvajte dok sok ne bude tako gust da sa kašike padaju odjednom po dve kapi.
Sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji 15 minuta. Zatim pustite da baci još dva-tri ključa, skinite penu, ostavite da prenoći i sutradan sipajte u tegle.
Domaci sok od bresaka
Potrebmo
4kg ociscenih breskvi
2kg secera
10 litara vode
Limuntus 4 kesice
Priprema
Breskve ocistite i nalijte sa oko 4 l vode. Kuvajte ih dok neodmekane. Skinite sa sporeta i sacekajte da se prohlade. Ispasirajte, sipajte u vecu serpu, dodajte vodu u kojoj su se kuvale i nalijte sa jos 6 l vode. Dodajte secer i limuntus. Kuvajte sok da vri 15 minuta i sipajte u zagrejane flase. Odmah zacepite i ostavite da se postepeno ohlade. Od ove kolicine izadje 16 l soka.
Torta od bresaka
Potrebno
2 jaja
2 kašike šećera
2 kašike ulja
2 kašike brašna
Krem:
500 ml mleka
2 pudinga od vanile
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
65 gr margarina 50 gr šećera u prahu
100 gr šlaga
150 ml mleka
8 bresaka
Preprima
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, pa dodati žumanca i ulupati sve zajedno.
Postepeno dodavati uz mućenje ulje i na kraju brašno, pa sjediniti žicom za mućenje.
Staviti u pleh prečnika 20 cm da se ispeče kora na 180 stepeni, otprilike 15 minuta.
Pečen biskvit ohladiti.
Pomešati pudinge i šećer sa 150 ml mleka, pa ostalo mleko staviti da provri.
Kad provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i potpuno ohladiti.
Ulupati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu.
Puding koji se stegao “razbiti” mikserom, mutiti minut, da se i on pretvori u gusti krem.
Puding dodavati margarinu i mutiti.
Biće baš gusto.
Ulupati šlag sa mlekom, pa 1/3 šlaga dodati u krem i opet izmutiti a ostatak šlaga ostaje za odgore.
Na koru naneti ceo krem, pa iseckati breskve na sitne kockice i rasporediti po celoj površini ( iseći dve breskve, ja sam jednoj skinula ljusku a drugoj ne, vi uradite kako volite ).
treću breskvu iseći na trakice pa dekorisati tortu.
Staviti u frižider sat – dva da se prohladi ( mnogo je lepša hladna ), pa poslužiti.
Kolac od breskve
Potrebno
400 g Piškota
600 g Breskvi,
50 ml Soka od breskve
kesica Zelatina
400 ml mleka
4 Zumanceta
1 Kesica pudinga od vanile
2 kesice vanilin SeCera
100 g bele cokolade
500 ml Slatke pavlake
60 g rastopljenog maslaca
100 g crnog i belog grozdja
malo jezgara oraha
Priprema
Odvojte tri breskve, prepolovite ih, izvadite im kostice i isecite ih na tanje kriske.
Preostale breskve oljustite i isecite na kocke, pa ih kuvajte u soku samo dva minuta.
skinete s vatre, dodajte oceđeni nabubreni zelatin i mešajte da se smesa sjedini. Puding u prahu, vanilin secer i žumanca sastavite sa 100 ml mleka u glatku smesu. Sipajte u preostalo kljucalo mleko i kuvajte dva minuta uz stalno mešanje. Kad puding skinete s vatre, dodajte izlomljenu belu cokoladu i mesajte dok se ne otopi, te ostavite da se hladi.
Piskote skratite na visinu kalupa, pa visak piskota sameljite i pomesajte s otopljenim
maslacem.
Smesu utapkajte po dnu kalupa. Skracene piskote namocite u mleko i poredjajte ih uz zid kalupa. Slatku pavlaku dobro umutite i postepeno dodajte ohladjeni
krem da dobijete ujednaceni fil. Polovinu fila stavite na podlogu od mlevenih piskota, pa rasporedite polovinu seckanih breskvi. Preko voćca složite piskote prethodno umocene u mleko. Premazite ostatkom krema i po vrhu ukrasite kriškama breskvi, grozđem i orasima.
Sladoled od breskve
Potrebno
600 g breskvi
1/2 l slatke pavlake
3 kašike secera
2 belanceta
Priprema
Ociscene breskve iseckati, kratko prodinstati u tiganju dok sok ne ispari, pa kad se
ohlade, izmiksati ih sa secerom.
Od belanaca napraviti cvrst sneg, pa dodati umucenu pavlaku.
Sjediniti s vocem. Staviti u kalup i zamrznuti.
Dekorisati po zelji i služiti uz sveze breskve isecene na kriske.
Uzivajte ukusnim breskvama.
Ukusnom djemu,slatkom,soku, torti,kolacu ,sladoledu breskvi.
Zdravo domace ukusno sigurno ce te obozavati
Uzivajte u carima ukusa
Prijatno
On Bresaka se mogu napraviti razne poslastice koje su domace i zdrave, ukusne.
Napravite od Bresaka domaci djem,slatko, sok , tortu, kolac,sladoled.
Koji ce svi obozavati.
Breskva voce koje ima bezbroj Mogucnosti.
Zima se blizi pa ako ste resili da ostavljate zimnicu.
Probajte nesto novo nesto drugacije.
Nek vas izbror padne na breskve.
Necete pogresiti nikako jer ce zimnicu od bresaka svi obozavati.
Krenimo
Domaci djem od Bresaka
Potrebno
10 kg breskvi ( što zrelijih )
1 gr šećera
2– 4 kesice vanilin šećer
malo ruma ( po želji )
Priprema
Operite breskve oljustite. (ili nemorate ljustiti kako volite)isecite na četvrtine
pripremljene kajsije stavite u šerpu, pa na tihu vatru da se kuvaju
Dodajte šećer i vanilin šećer, pa ostavite sve zajedno da se kuva na tihoj vatri oko 2 sata. Što se količine šećera tiče, možete dodavati ili smanjivati po potrebi, jer sve zavisi od toga koliko je voće slatko.
U međuvremenu sterilišite tegle u rerni, pa u njih sipajte još vreo džem. Zatvorite ih prvo celofanom, pa poklopcem.
Na dno veće šerpe stavite pamučnu krpu, pa poređajte tegle napunjene domaćim džemom od breskve, pa nalijte vodom do grlića tegle. Dobro je da stavite pamučne krpe i između njih, kako ne bi pukle. Stavite šerpu na laganu vatru i od trenutka kada voda proključa, ostavite da virucka još par minuta ( 3 – 4 minuta je sasvim dovoljno ). Nakon toga izvadite tegle i pokrijte ih ćebetom, pa ostavite da se postepeno hlade. Sutradan ih odložite na hladno i tamno mesto
Slatko od bresaka
Potrbno
5 kg Bresaka
5 kg Secera
3 sake soli
Sok od 3 limuna
5 limuntusa
3 kesice vanile
Savet: to je kolicina koju obicno koristim mozete i manje bresaka mozete i vise . Po zelji. Na jedan kilogram bresaka ide 1kg secera saka soli 1 sok od limuna 1limuntus 1 kesica vanile.
Kombinujte po zelji. Ovo je recept za potrebne sastojke 5 kg bresaka prema mom ukusuu. Vi mozete kombinovati prema vasoj zelji. Uzavisnosti dali volite sladje ipuno malo ili srednje.
Priprema
Breskve oljuštite i potapajte cele u slanu vodu (na pet litra vode stavite tri do 5šaka soli).(po ukusu)
Svaku oljuštenu breskvu prepolovite i izvadite joj košticu, a tada kašičicom očistite sredinu od crvenkastih končića. Šećer ukuvajte sa 5 čaši vode, zatim dodajte breskve i kuvajte. Dodajte sok od limuna, limuntus i vanilu. Kuvajte dok sok ne bude tako gust da sa kašike padaju odjednom po dve kapi.
Sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji 15 minuta. Zatim pustite da baci još dva-tri ključa, skinite penu, ostavite da prenoći i sutradan sipajte u tegle.
Domaci sok od bresaka
Potrebmo
4kg ociscenih breskvi
2kg secera
10 litara vode
Limuntus 4 kesice
Priprema
Breskve ocistite i nalijte sa oko 4 l vode. Kuvajte ih dok neodmekane. Skinite sa sporeta i sacekajte da se prohlade. Ispasirajte, sipajte u vecu serpu, dodajte vodu u kojoj su se kuvale i nalijte sa jos 6 l vode. Dodajte secer i limuntus. Kuvajte sok da vri 15 minuta i sipajte u zagrejane flase. Odmah zacepite i ostavite da se postepeno ohlade. Od ove kolicine izadje 16 l soka.
Torta od bresaka
Potrebno
2 jaja
2 kašike šećera
2 kašike ulja
2 kašike brašna
Krem:
500 ml mleka
2 pudinga od vanile
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
65 gr margarina 50 gr šećera u prahu
100 gr šlaga
150 ml mleka
8 bresaka
Preprima
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, pa dodati žumanca i ulupati sve zajedno.
Postepeno dodavati uz mućenje ulje i na kraju brašno, pa sjediniti žicom za mućenje.
Staviti u pleh prečnika 20 cm da se ispeče kora na 180 stepeni, otprilike 15 minuta.
Pečen biskvit ohladiti.
Pomešati pudinge i šećer sa 150 ml mleka, pa ostalo mleko staviti da provri.
Kad provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i potpuno ohladiti.
Ulupati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu.
Puding koji se stegao “razbiti” mikserom, mutiti minut, da se i on pretvori u gusti krem.
Puding dodavati margarinu i mutiti.
Biće baš gusto.
Ulupati šlag sa mlekom, pa 1/3 šlaga dodati u krem i opet izmutiti a ostatak šlaga ostaje za odgore.
Na koru naneti ceo krem, pa iseckati breskve na sitne kockice i rasporediti po celoj površini ( iseći dve breskve, ja sam jednoj skinula ljusku a drugoj ne, vi uradite kako volite ).
treću breskvu iseći na trakice pa dekorisati tortu.
Staviti u frižider sat – dva da se prohladi ( mnogo je lepša hladna ), pa poslužiti.
Kolac od breskve
Potrebno
400 g Piškota
600 g Breskvi,
50 ml Soka od breskve
kesica Zelatina
400 ml mleka
4 Zumanceta
1 Kesica pudinga od vanile
2 kesice vanilin SeCera
100 g bele cokolade
500 ml Slatke pavlake
60 g rastopljenog maslaca
100 g crnog i belog grozdja
malo jezgara oraha
Priprema
Odvojte tri breskve, prepolovite ih, izvadite im kostice i isecite ih na tanje kriske.
Preostale breskve oljustite i isecite na kocke, pa ih kuvajte u soku samo dva minuta.
skinete s vatre, dodajte oceđeni nabubreni zelatin i mešajte da se smesa sjedini. Puding u prahu, vanilin secer i žumanca sastavite sa 100 ml mleka u glatku smesu. Sipajte u preostalo kljucalo mleko i kuvajte dva minuta uz stalno mešanje. Kad puding skinete s vatre, dodajte izlomljenu belu cokoladu i mesajte dok se ne otopi, te ostavite da se hladi.
Piskote skratite na visinu kalupa, pa visak piskota sameljite i pomesajte s otopljenim
maslacem.
Smesu utapkajte po dnu kalupa. Skracene piskote namocite u mleko i poredjajte ih uz zid kalupa. Slatku pavlaku dobro umutite i postepeno dodajte ohladjeni
krem da dobijete ujednaceni fil. Polovinu fila stavite na podlogu od mlevenih piskota, pa rasporedite polovinu seckanih breskvi. Preko voćca složite piskote prethodno umocene u mleko. Premazite ostatkom krema i po vrhu ukrasite kriškama breskvi, grozđem i orasima.
Sladoled od breskve
Potrebno
600 g breskvi
1/2 l slatke pavlake
3 kašike secera
2 belanceta
Priprema
Ociscene breskve iseckati, kratko prodinstati u tiganju dok sok ne ispari, pa kad se
ohlade, izmiksati ih sa secerom.
Od belanaca napraviti cvrst sneg, pa dodati umucenu pavlaku.
Sjediniti s vocem. Staviti u kalup i zamrznuti.
Dekorisati po zelji i služiti uz sveze breskve isecene na kriske.
Uzivajte ukusnim breskvama.
Ukusnom djemu,slatkom,soku, torti,kolacu ,sladoledu breskvi.
Zdravo domace ukusno sigurno ce te obozavati
Uzivajte u carima ukusa
Prijatno
Коментари
Постави коментар